Ni četiri meseca nakon isteka konkursa za izbor direktora Javnog komunalnog preduzeća “Gradska čistoća” nije poznato ko će se naći na čelu ovog novopazarskog javnog preduzeća, niti kada će novi direktor biti imenovan. 

Podsećamo, u trci za prvog čoveka ovog preduzeća su aktuelni vršilac dužnosti direktora Hivzo Škrijelj, koji je na ovoj poziciji od 2009. godine, i ekonomista Jusuf Šahović.

Kako radio Sto plus saznaje, Komisija za imenovanje direktora javnih preduzeća obavila je svoj deo posla još u oktobru prošle godine, intervjuisala oba kandidata, bodovala njihovo znanje i veštine i na osnovu toga, svoj predlog prosledila lokalnoj samoupravi koja imenuje direktore.

Sekretar Skupštine Novog Pazara Almir Leković je na pitanje našeg radija kada će se imenovanje direktora Čistoće naći na dnevnom redu lokalnog parlamenta rekao da je to “u proceduri”.

U četiri od šest javnih preduzeća u Novom Pazaru su imenovani novi stari direktori, pa su na svojim pozicijama ostali direktor “Direkcije za izgradnju” Bajram Ziljkić, “Zavoda za urbanizam” Suat Ljajić i prvi čovek “Regionalne radio televizije” Denis Mavrić.

Na poslednjem zasedanju Skupštine, odbornici su imenovali v.d. direktora “Vodovoda i kanalizacije” Hanefiju Brničanina na tu funkciju i po četvrti put raspisali konkurs za direktora “Gradske toplane”.

N. Kočović