Čovek koji je, pošto mu se pokvario auto a autobuska linija ukinuta, svakodnevno pešačio do posla 34 kilometara, dobio je preko interneta u donacijama 360.000 dolara da kupi nova kola.

Džejms Robertson (56) postao je slavan pošto je jedan lokalni list ranije ove godine objavio da je počeo da pešaci do posla u fabrici auto-delova jer mu se automobil pokvario 2005. godine, a istovremeno ukinuta autobuska linija.

Jedan njegov kolega pokrenuo je akciju preko interneta za prikupljanje novca kako bi Robertson kupio novi auto, što se završilo sa prikupljenih 360.000 dolara, tako da je Robertson dobio novi “ford taurus” od 35.000 dolara.

Sve je to uticalo da u kvartu u Detroitu u kojem je živeo ljudi počnu stalno da mu se obraćaju za novčane pozajmice, te je odlučio da se preseli u drugi deo tog grada, gde se, kako je naveo, sada oseća sigurnije.

Nastavio je da radi u istoj fabrici, u kojoj zaradjuje 10,55 dolara na sat, ali se njegov nekadašnji dug put od kuće do posla sveo na 20-minutnu vožnju.

Većina njegovog novca nalazi se u jednom fondu o kojem brinu finansijski stručnjaci, koji ocenjuju da će Robertsonu, ako bude mudar, cela suma ostati netaknuta i kad bude otišao u penziju.