Kako je naveo, osnivanjem zavisnog preduzeća Post Pro u aprilu, ostvaruje se poslovnu saradnju sa velikim poslovnim sistemima kojima je stavljeno na raspolaganje razvijena mreža Pošte Srbije.

“Za zaposlene je to prilika da posredovanjem u prodaji usluga Telekoma Srbija, Auto-moto saveza Srbije, Banke Poštanska štedionica i drugih kompanija, ostvare dodatnu zaradu i nagrade partnerskih kompanija za ostvarene rezultate”, naveo je Đorđević.

Prema njegovim rečima, dalji razvoj, napredovanje i širenje poslovanja zasniva se na modernizaciji, inovacijama, ekspanziji digitalnih usluga, između ostalog unapređenju procesa prijema međunarodnih pošiljki i ubrzanje procesa njihovog carinjenja, digitalizaciji procesa prijema i uručenja post-ekspres pošiljaka i paketa na adresi korisnika, kao i omogućavanju kartičnog plaćanja na adresi korisnika.

“Sve to omogućiće zdravu osnovu za novi rast i nove poslovne uspehe, dalje poboljšanje uslova rada, novo povećanje zarada i poboljšanje materijalnog položaja zaposlenih”, zaključio je Đorđević.