“Ali smo zato mogli da čujemo uputstva o otimanju imovine onih koji im se ne sviđaju, o stilovima plivanja, brojnim hapšenjima, zatvaranjima, nekakvim lustracijama, zabranama bavljenjem politikom, pa čak i pacovskim kanalima”, naveo je Đorđević u saopštenju.

Đorđević je ocenio da su učesnici emisije profesor Pravnog fakulteta u Novom Sadu Bojan Pajtić, sociolog Jovo Bakić i antropolog Jelena Vasiljević “svojim stavovima, pretnjama i uvredama potvrdili ono što je građanima Srbije jasno – da se na skupovima “Srbija protiv nasilja” ne radi o protestu protiv nasilja već o “beščasnoj i moralno niskoj manipulaciji” opozicionih političara.

Prema njegovim rečima, opozicioni političari “zloupotrebljavaju tragediju za svoje političke ciljeve i interese u cilju da se, bez izbora ako je ikako moguće, vrate na vlast i pobede Aleksandra Vučića”, kao i da se njihov plan i program svodi na “Mrzimo Vučića”.

“Što se nas ostalih, koji smo velika većina, tiče – vidimo se 26. maja, na skupu istinske podrške budućnosti Srbije, jer Srbija nije, i neće, stati. Srbija mora da ide dalje, mora da ide, i ići će, napred. Živela Srbija”, naveo je Đorđević.

Ocenio je da je u emisiji “prednjačio” Bojan Pajtić, i naveo njegov tekst u kome je pravio, kako je rekao “po svemu neuspelu” paralelu između filma “Taksista” i aktuelnog političkog trenutka u Srbiji, “začinjen mržnjom” prema predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

“Bez obzira na iskazanu moralnu niskost, i onomad, i u ‘Utisku’, koristim priliku da Pajtiću preporučim da obavezno pogleda, ako već nije, i filmove ‘Moj privatni Ajdaho’, ‘Letnja oluja’ i ‘Kraj veka’ – njihova tematika mu je svakako, i po svemu, daleko bliža. I draža”, ocenio je Đorđević.

Govoreći o sociologu Jovu Bakiću, Đorđević je ocenio da ima “potpuno slepilo za bilo koju vrstu istine i objektivnosti koje nisu njegova istina i njegova objektivnost”.

Ocenio je da Bakićeva potreba da svoj lični, okasneli i u političkom smislu krajnje levi anarhizam predstavi kao plan i program za Srbiju “dovoljno govori o njemu i njegovom potpunom odsustvu za političku realnost”.

Antropološkinja Instituta za filozofiju i društvenu teoriju Jelena Vasiljević, prema Đorđevićevim rečima, u emisiji je delovala “najracionalnije i najrazumnije”.

“Mada nisam saglasan sa njenim stavovima i ocenama, čestitam joj na tome, kao i na učešću u ‘Utisku’. To će joj, nema sumnje, biti vrlo značajna referenca u biografiji”, ocenio je on.

Komentari (1)

  1. NV says:

    Ja imam predlog da se sprece masakri u skolama.Prvo smanjiti broj ucenika na maksimum 20 u razredu,zatim poceti sa radom roditelja tih ucenika u smislu predavanja psihologa i pedagoga i ostalih koji mogu da uticu na roditelje da se vise bave svojom decom.A ne da nam psiholozi,pedagozi,sociolozi sede po kancelarijama i samo primaju platu.Prvo treba poceti sa radom i vaspitanjem roditelja,jer su nam propustene generacije i generacije…

    0
    0

Comments are closed.