Gotovo polovina ukupnih obaveza za komunalije je za vodu, jer su ta dugovanja prema “Vodovodu i kanalizaciji” na kraju 2021. godine dostigla gotovo 400 miliona dinara.

Nešto su manje obaveze koje građani i privreda imaju za odnošenje smeća i drugih usluga JKP “Gradska čistoća”, a koje su na kraju 2021. godine iznosile 378,7 miliona dinara. Dugovanja građana su gotovo 275 miliona dinara.

Ukupan dug za grejanje “Gradskoj toplani” bio je 93,3 miliona dinara, uz procenat naplate od preko 90 odsto.

Sabrane obaveze ta tri javna komunalna preduzeća nešto su preko 788 miliona dinara, a jedino “Vodovod i kanalizacija” ima veća potraživanja nego dugovanja.

To javno komunalno preduzeće na kraju prošle godine bilo je dužno 226,4 miliona dinara, što je gotovo upola manje od potraživanja.

Upoređujući potraživanja i dugovanja (174,8 miliona dinara), “Gradska toplana” je u ovu godinu ušla sa “minusom” od 81,5 miliona, najviše zbog obaveza od 142 miliona dinara prema Direkciji za robne rezerve i kredita od 20 miliona.

Taj “minus” kod “Gradske čistoće” iznosi oko devet miliona dinara jer su ukupna dugovanja tog javnog preduzeća 387,5 miliona dinara.

Najveća stavka su plate i doprinosi za radnike kojima se duguje gotovo 183 miliona dinara. Obaveze na ime uzetih kredita su 68 miliona dinara, a milion manje za razne poreze.

Komentari (1)

  1. Kasim says:

    Gradjani treba da placaju a Kasim Zoranic da na sudu sa advokatima dokazuje zastarelost potrazivanja. Hajde ispitajte novinari placa li Gestapo Randin racune .

    2
    0

Comments are closed.