Najveće interesovanje među budućim studentima vlada za novoakreditovani smer farmacija, gde su se za 20, samofinansirajućih, slobodnih mesta prijavila 42 kandidata.

Među tri najpopularnija studijska programa našli su se arhitektura, poslovna informatika i softversko inženjerstvo gde se u proseku prijavilo više od 80 kandidata, dok raspoloživih mesta ima za po 60 brucoša.

Kada je u pitanju broj prijavljenih u odnosu na upisnu kvotu, najviše praznih mesta, tradicionalno, će ostati na studijama agronomije i prehrambene tehnologije gde se prijavilo tek po troje kandidata, a mesta ima za 30.

Na Departmanu za prirodno-matematičke nauke prijavljena su 43 kandidata, a na njemu ima mesta za 145 brucoša.

I ove godine u prvom upisnom krugu za studije prava popunjena je tek polovina upisne kvote, a slična situacija je i na građevinarstvu, rehabilitaciji i sportu i fizičkom vaspitanju.

Od planiranih 1.029 slobodna mesta za upis brucoša, njih 684 će se školovati o trošku budžeta.

Školarina za 345 samofinansirajući studenata je od 50.000 do 60.000 dinara, u zavisnosti od studijskog programa, izuzev farmacije za koju iznosi 110.000 dinara.

Prijemni ispit za upis studenata u prvu godinu osnovnih i integrisanih studija obaviće se 30. juna i 1. jula, a raspored polaganja prijemnog ispita objavljen je na sajtu Univerziteta i oglasnoj tabli.