On je novinarima rekao da je do nesreće došlo nakon obrušavanja obale i pokušaja naših sugrađana da se zaštite od poplave.

„Pretpostavljamo da je to bio trenutak nepažnje i želja naših sugrađana da se zaštite od poplava, jer su se oni nalazili na obali reke Trnavice koja se obrušila, nakon čega je došlo do nesreće. Izražavamo veliko žaljenje zbog ovog nesrećenog slučaja i apelujemo na građane da budu oprezniji, jer kiša neprestano pada“, rekao je Dupljak.

Dodao je da je u Novom Pazaru situacija kritična i da su svi vodotokovi reka prešli očekivani nivo.

„Došlo je do izlivanja i probijanja svih reka na brojnim lokacijama, poplavljena su poljoprivredna zemljišta nakon izlivanja Raške, a na nekoliko mesta postoji opasnost od pucanja brane. Veliku štetu nanele su i Trnavica i Jošanica“, naveo je Dupljak.

Dupljak je dodao da Gradski štab zajedno sa javnim preduzećima , vatrogasno spasilačkim jedinicama i policijom intenzivno radi na zaštiti i sređivanju rečnih korita i obala reka.

Komentari (1)

  1. Mirsad says:

    30 godina ne mozete da ukoritite Trnavicu. Nema para u budzetu jer niste obezbedili za 30 godina nijednu investiciju, a od onoga sto je na raspolaganju skoro 40 posto dajete na plate zaposlenih u opstinskim sluzbama gde ste nagurali ogroman broj prekobrojnih kako vam poruci Vucic na otvaranju puta Novi Pazar-Tutin. I sta kaze Nihad Bisevac jer budzet “investicioni” ili Muamer Bacevac , budzet je “razvojni.” Sram vas bilo ! Kako spavate kad ono sto otmete od nas a sto bi trebalo da ode za koricenje i trotoare posaljete za stranacku Regionalnu televiziju.

    0
    0

Comments are closed.