On je za radio Sto plus rekao da je pričinjena velika materijalna šteta i da je najugroženiji deo bio kod reke Trnavice, te da su vatrogasci intervenisali na 18 lokacija na kojima su bili poplavljeni podrumi i niži delovi porodičnih objekata.

„Građevinskim mašinama pristupili smo čišćenju dela oko Trnavice kao i neprohodnih mostova koji su bili zatrpani granjem. Oštećena je jedna ulica u naselju Jalija kod Carske ćuprije, i došlo je do izlivanja kišne kanalizacije jer je prema merenjima u Novom Pazaru za sat vremena palo oko 66 litara kiše po kvadratnom metru, što je sigurno rekord“, rekao je Dupljak.

Dodao je da svi građani kojima je potrebna pomoć i koji su pretpreli štetu mogu da pozovu 1985, a ekipe će izaći na teren.

Štab za vanredne situacije Novog Pazara proglasio je juče vanrednu situaciju na teritoriji ovog grada, zbog štete izazvane velikom količinom padavina praćenih jakim gradom veličine oraha.

Zbog nemogućnosti kišne mreže da prihvati svu vodu, glavne gradske ulice bile su poplavljene, a voda se ulila i u brojne kuće i lokale.

Reka Raška se izlila u Jerki i Postenju, poplavivši velike površine njiva i vrtova, a Trnavica u naselju Ćerimidžinica.