Ovogodišnji kamp festivala Egzit (Exit) biće postavljen na novosadskom kupalištu Štrand na Dunavu, a posetioci će u njemu moći da borave od 7. do 14. jula, najavili su danas organizatori.Kako su naveli iz organizacije festivala, zaključeno je da je Štrand turistički atraktivniji za posetioce od lokacija na kojima se kamp nalazio prethodnih godina, tako da postoji mogućnost da posetioce privuku da u Novi Sad dolaze i tokom cele godine.

“Cilj je da što lepše predstavimo znamenitosti Novog Sada, a činjenica je da je Štrand najlepša plaža na Dunavu u Evropi”, rekla je agenciji Beta portparolka festivala Jelena Galetin.

Ona je navela da će kamp biti smešten u ograđenom delu plaže kod takozvanog “špica” i moći će da primi oko 5.000 posetilaca.

Iz organizacije festivala najavljuju da će u pretprodaji mesto za nedelju dana u kampu koštati 2.990 dinara, dok će na sam dan otvaranja cena biti 3.500 dinara.

Organizatori su obezbedili tuševe, lavaboe i stanice za punjenje elektronskih uređaja, telefona i ostale opreme.

Jelena Galetin je dodala da će Novosađani moći neometano da koriste plažu Štrand, bez obzira na kamp, jer će u tom periodu glavni ulaz ostati otvoren.