On je u emisiji Zeleni minuti Sto plus radija rekao da se Tutin suočava i sa prljavim ulicama, velikom prašinom ali i zagađenim rekama, za čije rešavanje nema čak ni strateških planova.

„Grad je vrlo često zatrpan smećem, zbog velikih iskopa i izgradnje kamioni prave veliku prašinu, a ulice se uopšte ne peru. U rekama Vidrenjak i Pečaonica izliva se kanalizacija, pa u njima nema živog sveta, a zbog prekomerne seče džavnih šuma često presušuju i izvori vode“, istakao je Medović.

Dodao je i da je jezero Gazivode vrlo često nakon padavina zatrpano smećem koje se velikim delom „pokupi“ sa deponije u Rožajama, te da je taj ekološki problem neophodno rešavati na nivou dve opštine i kroz prekograničnu saradnju.

Medović smatra da strateški dokumenti za rešavanje brojnih ekoloških problema u gradu ne postoje zbog političke nestabilnosti u gradu.

„U Tutinu skoro godinu dana nema skupštinskog zasedanja, a svi strateški dokumenti moraju biti usvojeni na sednicama. Naš pokret insistira na postojanju plana za smanjenje zagađenja vazduha, ali lokalna vlast još uvek ne radi ništa po tom pitanju“, dodao je Medović.

Ekološki pokret „Sačuvajmo“ je u prethodnom periodu organizovao akcije čišćenja nekoliko lokacija u gradu, a inicirali su i postavljanje uređaja za kontrolu kvaliteta vazduha.

Komentari (1)

  1. Amir says:

    Pa imali ste stabilnu vlast SDA 20 godina, sta je bio problem? Zale vam se studenti po Pazaru kako nemate biblioteku? Hajde bre…

    0
    0

Comments are closed.