Državni sekretar Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Muhedin Fijuljanin rekao je danas u Novom Pazaru da je broj slučajeva vršnjačkog nasilja u ovdašnjim školama zabrinjavajući.

On je u Ekonomsko-trgovinskoj školi održao sastanak sa direktorima škola, predstavnicima školske uprave iz Kraljeva, policije i lokalne samouprave.

“Svedoci smo da se u poslednjih nekoliko meseci u novopazarskim školama dešava sve veći broj neželjenih slučajeva vršnjačkog nasilja. U razgovoru sa direktorima i predstavnicima policije, želimo da definišemo naše dalje korake koje moramo preduzeti kako bi poboljšali bezbednost u školama i rešili problem nasilja”, rekao je Fijuljanin.

On je dodao i da njegovo ministarstvo sarađuje sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i ostalim relevantnim instuticijama na rešavanju ovog problema.

“Ministarstvo prosvete je uključeno u projekat ‘Škola bez nasilja’, a naš zadatak je, prvenstveno, da preventivno delujemo i sprečimo da do nasilja dođe”, izjavio je Fijuljanin.

U poslednjih par meseci u Novom Pazaru je zabeleženo nekoliko slučajeva nasilja u školama, a poslednji se desio u utorak kada je u tuči ispred Tehničke škole jedan učenik nožem ubo drugog, nanevši mu teške povrede.

N. Kočović