Argentinski fudbaleri su na aerodrom u Buenos Ajresu sleteli u 2.40 po lokalnom vremenu (6.40 po srednjoevropskom), prenela je agencija Frans pres.

Oni su zatim u otvorenom autobusu krenuli ka trening centru u blizini aerodroma, a na ulice je izašlo nekoliko hiljada navijača, pa je put od 11 kilometara trajao gotovo sat vremena.

“Ovde ćemo prenoćiti. Sutra ne radimo. I idemo do ‘Obeliska’, direktno prateći ekipu Argentine”, rekao je Ajrton Kerdokas, 25-godišnji navijač.

Neki od navijača došli su kako bi dobili autogram od Lionela Mesija, zvanično najboljeg igrača Svetskog prvenstva u Kataru.

“Došao sam jer bih voleo da mi Mesi potpiše fotografiju. A to bi bilo ludo jer sam veliki fan”, istakao je 41-godišnji Havijer Merina.

Nakon kratkog odmora argentinske fudbalere čeka ponovni ulazak u autobus koji će se uputiti ka centru grada na svečanu proslavu.

Svečanost u centru grada biće održana oko podneva, a tamošnja vlada je utorak proglasila državnim praznikom.

Avion kojim su doputovali u Argentinu nosio je natpis “jedan tim, jedna zemlja, jedan san”, a na zadnjem krilu su slike kapitena Lionela Mesija i Anhela di Marije, strelca drugog gola u finalu protiv Francuske.

Fudbaleri Argentine su u nedelju osvojili treću titulu prvaka sveta, pošto su posle jedanaesteraca pobedili Francusku sa 4:2, nakon što je posle regularnog dela i produžetaka bilo 3:3.