Tužilac je u završnoj reči istakao da su u toku istrage prikupljeni, a tokom suđenja izneti i dopunjeni ključni dokazi koji ukazuju na to da je H.A. počinio krivična dela koja mu se stavljaju na teret – teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno nošenje oružja.

Istakao je da je H.A. ispalio dva hica u M.K, dok je on bio u automobilu, nanevši mu povrede levog kuka i levog dela stomaka, a potom još pet kada je on krenuo da beži, od kojih su tri pogodila zadnji deo vozila, jedan otišao u nepoznatom pravcu, a jedan slučajnu prolaznicu, udaljenu oko 80 metara, M.M. u grudni koš.

On je ocenio da je odbrana okrivljenog bila neosnovana, nelogična, u suprotnosti sa iskazima svedoka i materijalnim dokazima, te da je sračunata sa ciljem umanjenja krivične odgovornosti.

Optužnicom je obuhvaćen i A.A. (25), sin H.A, koji se tereti da je počinio nasilničko ponašanje time što je zadao nekoliko udaraca M.K. i nogom šutirao vrata njegovog automobila.

Tužilac je od suda zatražio da ih proglasi krivim i kazni zakonom predviđenim sankcijama, uzimajući u razmatranje olakšavajuće i otežavajuće okolnosti.

Branilac okrivljenih Božo Prelević istakao je da tokom suđenja nisu dokazani navodi iz optužnice, kao i da je, odbijanjem suda da sasluša pojedine svedoke i izvede određene dokaze koji bi išli u korist njegovim klijentima, narušena jednakost stranaka u postupku.

Naveo je da su njegovi klijenti 11 puta prijavljivali oštećenog M.K. zbog pretnji i ugrožavanja sigurnosti, kao i da su tog dana sa njim hteli da mirno reše spor od ranije.

Kazao je da je M.K. bio naoružan i da su H.A. i A.A. nasilno reagovali u strahu po svoje živote, kao i da nije bilo nikakve namere H.A. da ga liši života.

Komentarišući to što kod M.K. nije pronađeno nikakvo oružje, Prelević je rekao da je policija loše obezbedila lice mesta i da su njihovim propustima uništeni brojni tragovi.

Poručio je da u postupcima H.A. nije bilo elemenata krivičnog dela koje mu se stavlja na teret, već eventualno izazivanja opšte opasnosti, dok je od suda zatražio oslobađajuću presudu za A.A, tvrdeći da je delovao u nužnoj odbrani.

Šta su tokom suđenja rekli okrivljeni, a šta ranjeni M.K. i M.M. pročitajte u ovom tekstu.

Javno izricanje presude zakazano je za ponedeljak, 23. maj.

Komentari (1)

  1. Aladin says:

    Kako to da jedan od najskupljih advokata u regiji brani jednog Hitka s Hadžeta? Advokat poznat u javnosti kao borac za pravdu i ljudska prava došao da brani najgori ološ. Ko to poveza Hitka i Boža? Ko to stvara sliku žrtve od ove bagre? Odakle pare liku koji nema dvije čiste u glavi za najskuplje advokate na poluostrvu?

    2
    0

Comments are closed.