On je na konferenciji za novinare ocenio da Srpska napredna stranka (SNS) već godinama udaljava Srbiju od Evropske Unije, „a nema nameru“ ni da da ulaže u razvoj Sandžaka.

Premijer Aleksandar Vučević imenovao je Huseina Memića iz Sandžačke demokratske partije (SDP) i Usamea Zukorlića iz Stranke pravde i pomirenja (SPP) za ministre u svojoj vladi.

„Jedna od najvećih aktivnosti Vlade je osporavanje Rezolucije o Srebrenici u Ujedinjenim nacijama (UN), a vi (bošnjački ministri) hrlite u tu vladu“, rekao je Zećirović.

On je rekao da je zadatak koalicinih partnera SNS od lokala do Skupštine Srbije (SDP i SPP) da „kao papagaji ponavljaju“ kako se nikad više nije ulagalo u Sandžak, iako svi mi znamo da se ovde ulaže tek kad se baš mora“.

Zećirović, koji je i jedini odbornik te grupe građana (GG) u Skupštini Novog Pazara, izjavio je da su investicije koje se u lokalu predstavljaju kao kapitalne, zapravo samo tekuće održavanje u koje se decenijama nije ulagalo.

On je kao primere naveo rekonstrukciju puta Novi Pazar-Raška i jedne osnovne škole u tom gradu.

„Budimo iskreni, jedina prava investicija je ona na izgradnji nove Opšte bolnice u Novom Pazaru“, rekao je Zećirović.

Na novinarsko pitanje o eventualnom učešću na lokalnim izborima 2. juna u Sjenici i Tutinu rekao da na njima neće učestvovati.

„Prepustićemo tim uglednim građanima Tutina i Sjenice sa kojima smo imali razgovore, da sami iznesu i taj izborni ciklus“, pojasnio je.