Predsednik GPS-a Edin Zećirović rekao je novinarima da je konstituisanje Skupštine Novog Pazara, a naročito izbor predsednika, bilo “potpuno nelegitimno i nelegalno”, te da smatraju da je “prekršen niz zakonskih odredbi, Poslovnika o radu i Statuta Grada Novog Pazara”.

“Suština žalbe je da verifikacija mandata odbornika (Vahidina) Melajca nije obavljena u skladu sa zakonom i Poslovnikom. Ovo je još jedan ‘lakmus papir’ prema institucijama i Višem sudu. Prosledili smo sve ono što je bilo neophodno, videćemo kako će se stvari odvijati i da li će se nastaviti prekrajanje volje građana i izbornih rezultata”, izjavio je Zećirović.

On je najavio da će učestvovati na sutrašnjoj, prvoj sednici lokalnog parlamenta, iako smatra da ona nema legitimitet.

Na pitanje Sto plus radija da li postoji koordinisanje aktivnosti među opozicionim partijama i zbog čega više nisu tako jedinstveni kao nakon izbora, Zećirović je odgovorio da im, izgleda, “nisu isti ciljevi”.

“Ciljevi GPS nisu fotelje i funkcije, niti kombinatorike u Sjenici i Tutinu. Mi imamo obaveze samo prema građanima, u tome ćemo ustrajati jer smo probudili nadu i mogućnost da srušimo višedecenijsku oligarhiju. Svi oni koji su spremni da trguju sa ovom vladajućom oligarhijom, trguju sa budućnošću ovog naroda i dece koja se još nisu rodila”, poručio je Zećirović.

Odgovor na tužbe, bez obaveštenja o prijavi pretnji

Zećirović je izjavio da je danas predao pisane odgovore na četiri privatne tužbe koje su protiv njega Osnovnom sudu u Novom Pazaru podnele osobe koje smatraju da im je izjavom na TV N1 povredio ugled i čast, a što smatra još jednim vidom pritiska.

On je dodao i da je 16. decembra policiji i Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal prijavio pretnje koje je dobio na društvenim mrežama, ali da još uvek nije dobio nikakvo obaveštenje da li je bilo šta preduzeto.