Gradjani su naveli u saopštenju da su od gradonačelnika i gradskog veća zahtevali da se hitno uspostavi lokalni monitoring radi detaljnijeg praćenja stanja kvaliteta vazduha, kao i da se preko sajta grada građani obaveštavaju o stepenu kvaliteta vazduha, njegovom zagađenju i merama koje građani treba da preduzmu.

“Sprovesti u najkraćem roku procedure izrade i usvajanja Plana kvaliteta vazduha, ubrzati rad na uspostavljanju lokalnog registra izvora zagađivanja, obavestiti građane na koji broj mogu prijaviti veliko emitovanje zagađenja koje primete u svojoj okolini”, još su neki od navedenih zahteva.

Kako je navedeno, građani su tražili preporuke o smanjenju sportskih aktivnosti ili svih aktivnosti napolju u zavisnosti od stepena zagađenja, po potrebi preporuku o skraćenju školskih časova, uspostavljanje akcije “par-nepar” kod saobraćaja, kao i aktivno obaveštavanje javnosti koji materijali su dobri, a koji loši za ogrev.

Komentari (2)

 1. Amir says:

  A gde je mera zamene grejnih tijela koje je recimo Priboj preduzeo. Neka smanje malo izdatke za plate i nase pare umesto za Regionalnu usmere na zamenu grejnih tijela.

  1
  0
 2. radnik says:

  Nagurali su zene , bracu, snahe u javna preduzeca koja mi finansiramo pa 35 posto budzeta ide na plate. Miim placamo familije a oni nam kazu da se od otrova spasavamo nijetom. Taman ! Ima li iko iz vrha sekte SDP da mu ne radi cijela familija u preduzecima koja smo mi i nase familije podizali i sad ih finansiramo.

  0
  0

Comments are closed.