Oni su medijima rekli da je direktan povod za okupljanje bio incident prouzrokovan izlivanjem mazuta u reku Rašku, ali da se ne mire ni sa višedecenijskim problemom  zagađenja vazduha i voda u Novom Pazaru.

Osnivač Inicijative slobodnih građana Aladin Paučinac rekao je da je važno probuditi ekološku svest kod građana, pogotovo jer je očigledno da je briga nadležnih organa za očuvanje životne sredine slaba.

“Došli smo da ukažemo na zagađenje naših reka, svesni smo koliko klanica krv i hemikalije ispušta u njih. Već duže vreme nismo čuli da je iko sankcionisan, ovim okupljanjem se obraćamo lokalnim i republičkim vlastima”, kazao je Paučinac.

Teo Taraniš, pozvao je nadležne institucije da preduzmu konkretne mere za rešavanje ovog i drugih ekoloških problema.

“Neke reakcije nadležnih institucija su preduzete, utvrđen je izvor zagađenja i sada očekujemo od drugih institucija, policije, tužilaštva i sudstva da preduzmu neke korake u pravcu sankcionisanja ovog konkretnog slučaja”, poručio je Taraniš.

Protestni skup održan je na levoj obali Raške, iznad kanalizacione cevi iz koje se u Rašku nekoliko dana slivao mazut iz “Gradske toplane”.

Komentari (1)

  1. Gaga Rudare kaže:

    Svi nadležni znaju što ne kažu narodu,sramota

    0
    0

Comments are closed.