Organizatori, Ado Marovac i Nusreta Brunčević, izrazili su danas u emisiji Zeleni minuti zadovoljstvo okupljanjem nekoliko stotina građana, koji su nedeljno popodne na visokoj dnevnoj temperaturi proveli na ulici zbog izlivanja mazuta u reku Rašku, ali i brojnih ekoloških problema u ovom gradu.

„Protestom i brojem okupljenih ljudi smo veoma zadovoljni, ali nam se ne sviđa to što još uvek ne dobijamo nikakve odgovore. Ukoliko u narednih mesec dana ne dođe do ispunjenja zahteva, ponovo ćemo protestvovati za opšte dobro svih nas“, najavio je Marovac.

Nusreta Brunčević je naglasila postojanje visoke ekološke svesti kod građana.

„Došli su na protest, ne da budu protiv nečega ili nekoga već da budu za zdrav Novi Pazar u kakvom oni žele da žive. Očekujemo ispunjenje zahteva, a već za sledeću nedelju pripremamo i nove aktivnosti“, rekla je Brunčević.

Organizatori protesta zatražili su da se hitno zaustave i spreče buduća izlivanja mazuta u reku, da se uradi analiza uticaja te ekološke katastrofe na životnu sredinu i pokrene odgovarajući postupak protiv odgovornih osoba.

Skup u nedelju je organizovan pod sloganima “Stop nemaru” i “Hoćemo zdravu životnu sredinu”, a dobio je podršku, i Građanskih inicijativa, koje su se pridružile zahtevima.

Komentari (1)

  1. Građanin says:

    Puna podrška!
    Dosta je više guranja pod tepih…

    2
    0

Comments are closed.