Prema saznanjima radija Sto plus, posao izgradnje novog vrtića poveren je kompanijama “Jugogradnja” iz Beograda i “Damsel” iz Tutina čija je zajednička ponuda od 176,9 miliona dinara bez poreza na dodatu vrednost, odnosno, 212,2 miliona sa porezom bila najpovoljnija.

Na tender se prijavila i kompanija “Sloga construction” iz Kragujevca, ali je njihova ponuda od 189,9 miliona dinara bez PDV bila nepovoljnija.

Tenderska komisija, odbila je ponude dva konzorcijuma koje su predvodili “Tončev gradnja” iz Surdulice i “Modulor” iz Beograda zbog nedostataka u konkursnoj dokumentaciji.

Novi vrtić “Naše dete” u naselju Ćukovac, u blizini Osnovne škole “Bratstvo”, imaće površinu od oko 1.900 kvadrata i u njemu će, u 14 grupa, moći da boravi 270 dece. Rok za završetak radova je godinu dana.

Izgradnja ovog, ali i vrtića u Leskovcu i Ćićevcu, realizuje se u sklopu projekta “Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje”, a uz zajam Svetske banke.

“Kroz ovaj projekat, izgradnjom novih vrtića, dogradnjom i adaptacijom postojećih objekata širom Srbije obezbeđujemo 11.000 novih mesta za mališane”, poručio je Ružić.

U sklopu tog projekta u toku je i izgradnja novog vrtića u Tutinu, u naselju Svračiće, površine od oko 1.000 kvadrata, a u kojem će moći da boravi stotinak dece.

Posao izgradnje tog objekta vredan je 113,2 miliona dinara, a poveren je kompanijama “23. novembar” i “Damsel” iz Tutina.