Istom odlukom, cena grejanja za pravna lica, odnosno, preduzeća, povećana je sa 306 na 337,5 dinara po kvadratu prostora. Pravna lica će grejanje plaćati šest meseci, a građani tokom cele godine.

Vršilac dužnosti direktora “Gradske toplane” Nemanja Mančić naveo je da je poslednje povećanje cene grejanja bilo 2014. godine, a da su u međuvremenu energenti koje to javno preduzeće koristi višestruko poskupeli.

On je dodao i da su cene grejanja u gradovima okruženja i slične veličine veće nego u Novom Pazaru ili su u postupku donošenja odluka o poskupljenju.

Opozicioni odbornici kritikovali su odluke o poskupljenju grejanja navodeći da će vlasnici stanova prosečne veličine sada mesečno, tokom cele godine, plaćati od 100 do 150 evra.

Mančić je istakao da će, računajući nove cene, građani i dalje manje plaćati daljinsko grejanje od onih koji kao energent koriste pelet.

Lokalni parlament usvojio je i zahtev “Gradske čistoće” da se uvede i naplata odnošenja kabastog otpada koja će račune koji građani dobijaju od tog preduzeća uvećati za 100 dinara bez poreza na dodatu vrednost.

Većinom glasova za vršioca dužnosti direktora Muzeja “Ras” imenovan je pedagog Osnovne škole “Bratstvo” Elmir Habibović koji će na toj poziciji naslediti Fuada Baćićanina kojem je istekao mandat.

Odbornici SDA Sandžaka tražili su da se ova odluka ukloni sa dnevnog reda uz obrazloženje da je trebalo da bude raspisan konkurs za tu funkciju i da predloženi kandidat ne ispunjava zakonom propisane uslove.

Skupština Novog Pazara usvojila je odluku o formiranju komunalne milicije kojom su bliže određeni njene nadležnosti, poslovi koje će obavljati, kao i prava i obaveze komunalnih milicionara.

Izmenjene su i brojne odluke kojim se reguliše sprovođenje komunalnih usluga, sa ciljem da se daju ovlašćenja komunalnoj miliciji za kontrolisanje njihovog sprovođenja i sankcionisanje prekršaja.

Odbornici će kasnije razmatrati izveštaj o preduzetim merama lokalne samouprave u cilju saniranja zagađenja vodotokova na teritoriji Novog Pazara, a pogotovo zagađenja izazvanog izlivanjem mazuta iz “Gradske toplane” u reku Rašku.

Komentari (1)

  1. Rasim says:

    Ljudi pa jeste li vi normalni !!! 35 posto !!! Pa kako to da placamo? Postovani sugradjani hocemo li da pristanemo ovo da placamo, da izdrzavamo one iz Toplane koji se setaju po carsiji po ceo dan, ili da ih bojkotom nateramop na manje poskupljenje?

    2
    0

Comments are closed.