On je novinarima rekao da je zbog težine povreda otac prebačen na dalje lečenje u Klinički centar Srbije, dok je majka zadržana na odeljenje Opšte hirurgije u Novom Pazaru.

“Otac je primljen u jedinicu intenzivne nege sa opekotinama koje su prekrivale 50 odsto površine tela, intubiran je i prevezen je u Beograd. Majka ima opekotine po licu i podlakticama, ali je dobrog opšteg stanja i ostaće na odeljenju Opšte hirurgije”, rekao je Hajrović.

On je dodao da je od četvoro dece koje je jutros stradalo u požaru, troje dovedeno u ugljenisanom stanju, dok je jedno preminulo kasnije zbog zadobijenih opekotina.

„Dete je u bolnicu dovedeno u teškom opštem stanju sa opekotinama lica i šaka, pokušana je reanimacija ali je na žalost preminulo. Tela dece prebačena su u Službu za patologiju gde će po nalogu tužilaštva biti urađena obdukcija”, istakao je Hajrović

Deca, od kojih je najmlađe imalo pet godina, stradala su u požaru koji jutros oko sedam časova zahvatio stambenu zgradu u Ulici 12. srpske brigade u Novom Pazaru.