“Evo me upravo u ‘marici’, priveli su i mene i još trojicu ljudi”, rekao je za Insajder Zlatko Kokanović.

Portal je objavio snimak Kokanovića na kojem kaže da su u policijskom vozilu njih četvorica, da je Petković uhapšen ranije , što je potvrdila i njegova supruga.

Aktivisti udruženja “Ne damo Jadar” danas su na dva sata blokirali železničku prugu kod Loznice, zbog mogućnosti da Ustavni sud, kako je to najavio direktor pokreta Kreni-Promeni Savo Manojlović, u četvrtak, 11. jula, usvoji inicijativu kompanije Rio Tinto i poništiti odluku Vlade Srbije o ukidanju prostornog plana Jadar.

Kokanović je nekoliko minuta pre hapšenja izjavio da se neće pomeriti sa pružnog prelaza dok ne puste uhapšenog Petkovića.

“Blokirali smo pružni prelaz u Banjskom šoru na dva sata kao upozorenje. Policija je došla, vadili su i pendreke. Mi nećemo da se raziđemo dok ne puste Nebojšu”, rekao je za Insajder aktivista i meštanin Gornjih Nedeljica Zlatko Kokanović.

U policiji je Insajderu rečeno da rade na prikupljanju podataka i da će se uskoro obratiti saopštenjem.

Portal podseća da je aktivistu Nebojšu Petkovića predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je na poligraf kako bi odgovorio na pitanje o tome “koga plaća Rio Tinto.

Komentari (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *