Oni su saopštili, pozivajući se na zvanične podatke, da je tokom avgusta u Novom Pazaru preko hiljadu osoba zaraženo korona virusom.

“Od toga je od 18. do 31. avgusta registrovano 198 novozaraženih osoba. Od početka ove godine, u novopazarskoj Opštoj bolnici, borbu sa virusom izgubilo je skoro 200 ljudi, a u poslednje dve nedelje njih 18”, saopšteno je iz ovog udruženja građana.

Ističu da nepoverenje građana u predstavnike vlasti i zvanične institucije stvaraju kontradiktorne izjave zvaničnika.

“Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac su prethodnih dana davali kontradiktorne izjave o stanju u Novom Pazaru i Tutinu. Pozivamo ih da ostave po strani dnevnopolitička prepucavanja i da se posvete rešavanju novonastale krize u našem regionu”, navode u ISG.

Oni su pozvali Gradski štab za vanredne situacije da u svoj sastav uključi i predstavnike nevladinog sektora, kako bi se osigurao transparentiji rad i delovanje ovog tela.

Osim toga, pozvali su i građane da se pridržavaju mera i preporuka za sprečavanje širenja zaraze, kao i da budu oprezni i odgovorni u ostvarivanju kontakata.

Komentari (1)

  1. Emir says:

    Hahaha pozvali su gradjane da se pridrzavaju mera al da se ne vakcinisu…Beste bre…

    0
    0

Comments are closed.