Istraga nepravilnosti u Opštoj bolnici u Novom Pazaru, čije lekare jedna pacijentkinja optužuje za smrt svoje bebe i ugrožavanje života, biće završena za dan ili dva, izjavila je danas načelnica Zdravstvene inspekcije Jelica Radulović.

“Tu proveru sačekaćemo dan-dva, a nakon toga ćemo odlučiti da li ćemo predložiti ministarki (zdravlja Slavici Đukić Dejanović) da se organizuje spoljna provera. To će po svoj prilici biti slučaj”, rekla je Radulovićeva.

Ona je istakla da nadležni zdravstveni inspektor nije ostavio vremenski rok direktoru novopazarske Opšte bolnice da sprovede istragu i podnese izveštaj, što je inače praksa, nego je zatražio istragu odmah.

Supružnici Lidija i Almin Hazirović iz Novog Pazara podneli su krivične prijave protiv dvoje lekara Opšte bolnice u tom gradu, jer ih smatraju odgovornim za gubitak bebe i ugrožavanje Lidijinog života.

Zaposleni na Ginekološko-akušerskom odeljenju novopazarske Opšte bolnice, kao i nekoliko drugih lekara, optužili su juče medije za neprofesionalnost i vođenje prljave kampanje zbog izveštavanja o krivičnoj prijavi protiv dvoje doktora.