Mišljenja žitelja Novog Pazara o radu Gradske uprave su podeljena, nešto manje od polovine je zadovoljno uslugama koje dobijaju, svaki treći je nezadovoljan, dok ostali ne koriste usluge lokalne samouprave.

Iako preko 80 odsto Tutinaca ima negativna iskustva sa Opštinskom upravom, njih 39 odsto je reklo da je zadovoljno uslugama koje pruža lokalna samouprava, 35 je nezadovoljno, a ostali ne mogu da procene.

Nalazi istraživanja pokazuju i da ogromna većina anketiranih, preko 90 odsto, nije učestvovala u donošenju neke lokalne odluke, poput kreiranja budžeta, urbanističkih planova, procena uticaja na životnu sredinu i drugih.

Visok je procenat i onih koji ni ne znaju da građani mogu da se uključe u donošenje tih odluka – u Novom Pazaru 78 odsto, a Tutinu 70 odsto.

Istraživanje je sprovedeno u sklopu projekta “Pratim JA” koji sprovode Centar za evropske politike (CEP), Nacionalna koalicija za decentralizaciju (NKD), Centar za ravnomerni regionalni razvoj (CenTriR) i Ekološki centar Stanište, a u saradnji sa lokalnim organizacijama Urban-in iz Novog Pazara, Odbor za ljudska prava iz Niša i Klub Ars Nova.

Pored Novog Pazara i Tutina, gde je anketirano preko 330 osoba, istraživanje je sprovedeno u još 14 gradova i opština.

Rezultate ovog istraživanja potvrđuje i istraživanje Sto plus radija iz februara ove godine, koje nepobitno dokazuje da novopazarske škole zapošljavaju koga hoće, a do posla se može samo „preko veze“. CEO TEKST PROČITAJTE OVDE

Komentari (1)

  1. Otvorena diskriminacija kaže:

    U poreskoj upravi grada Novog Pazara , zaposleno 9 novih sluzbenika , nijedan iz vecinskog Bosnjackog naroda ?!! Kuda ide danasnja Srbija ??

    5
    0

Comments are closed.