Jovanović je, gostujući u programu televizije Nova S, istakao da nacrt opozicionog delovanja predstavlja dve opcije, šta opozicija da radi ako se izbori u Beogradu ponove, a šta da radi ako se ne ponove.

“U slučaju ponavljanja izbora moramo da vidimo pod kojim uslovima izlazimo, što znači prečišćavanje biračkog spiska pred nove izbore, ravnopravne medije i to postaviti kao minimum za izlazak. Ako ne, šta onda radimo, i mi imamo spreman plan za to i to ćemo predati kolegama iz Srbije protiv nasilja”, rekao je Jovanović.

On je kazao da su predstavnici koalicije NADA održali sastanak sa predstavnicima koalicije SPN i da će biti novih sastanaka.

“Ne želim da proćerdamo energiju kao što je ostatak opozicije učinio 2017. na protestima, i prošle godine na protestima. Sada se borimo za ravnopravne izborne uslove i izbore ili ako vlast to ne dozvoli onda se pravi atmosfera koja može da dovede 100.000 ljudi na ulicu”, naveo je Jovanović.

Govoreći o mogućem ponovnom uvođenju vojnog roka, predsednik Novog DSS-a je kazao da je ta stranka pre više godina pokrenula takvu inicijativu i da je to nešto što će Srbija “morati da uradi”.

“To predstavlja jačanje naše odbrambene sposobnosti, a značajno je i kao funkcija odvraćanja koja svaka vojska mora da ima. Ako ste slabi i tako vas percepiraju onda je mir ugrožen”, rekao je Jovanović.

Lider Novog DSS-a je ocenio da je sada predložena ideja od 100 do 120 dana koliko bi trajao vojni rok prekratak period i da bi optimalno bilo šest meseci za obične jedinice, a 12 za specijalne jedinice.