Direktor novopazarske službe za katastar Dušimir Milanović odbio je danas da komentariše informaciju da li su četiri ara parcele u vlasništvu jedne stare i samohrane žene u zemljišnim knjigama zavedeni kao tuđe vlasništvo

On je rekao da “nema o čemu da razgovara” sa novinarom Sto plus radija, koji je juče preneo informaciju da je Sandžački odbor za zaštitu ljudskih prava od katastra zatražio da “preispita predmet, a oštećenoj dostavi pune i tačne informacije o pravnom osnovu oduzimanja dela placa”.

“Obratio sam se nadležnim institucijama, a sa vama nemam o čemu da razgovaram”, odgovorio je Milanović na telefonski poziv.

Kako se navodi u urgentnom pismu Odbora za ljudska prava, uvidom u dokumentaciju advokat je utvrdio da je bez pravnog osnova parcela u vlasništvu Halime Mahmutović umanjena za četiri ara.

Halima Mahmutović se obratila Službi besplatne pravne pomoći te NVO i dostavila dokumentaciju iz koje se vidi da je površina parcele u posedovnom listu bez njenog znanja sa 21 ara umanjena na 17 ari.

Vlasnica placa u širem centru Novog Pazara je Sto plus radiju rekla da je za bespravo otuđenje zemljišta saznala slučajno, kada je pokrenula postupak legalizacije bespravno podignute kuće.

“Već nekoliko godina bez uspeha podnosim žalbe katastru, trailža sam pomoć od gradonačelnika, podnosila prijave policiji, ali niko nije ni pokušao da reši problem”, rekla je Halima Mahmutović.

Predsednica Odbora Semiha Kačar je Sto plus radiju potvrdila da je “evidentno, bez pravnog osnova i znanja oštečhene” došlo do otuđenja dela parcele.

Halima Mahmutović se istim povodom obratila i Kancelariji zaštitnika prava građana Saše Jankovića.

I.Slezović