Protiv te firme i direktora Aladina S. komunalni inspektor lokalne samouprave podneo je 6. maja zahteve za pokretanje prekršajnog postupka, zbog toga što je iz miksera te kompanije na obalu i u korito Raške “ispuštena tehnički neispravna voda”.

Prijava je u Prekršajnom sudu zavedena 10. maja, a u sklopu postupka saslušani su okrivljeni.

“Okrivljeno odgovorno lice kompanije je dostavilo pisanu odbranu, dok je predstavnik pravnog lica izneo odbranu pred postupajućom sudijom. U toku je izrada odluke koja bi trebalo da bude poznata tokom sledeće nedelje”, rekli su nam u Prekršajnom sudu.

Video snimak, na kojem se vidi kako se iz miksera za mešanje betona, sa logom “Ukrasa”, na obalu i korito Raške ispušta otpadna voda nakon pranja mešalice, objavljen je na društvenim mrežama 30. aprila, izazvavši burnu reakciju građana koji su tražili sankcionisanje odgovornih.

Iz Odeljenja za inspekcijske poslove su nam odgovorili da su zbog toga 5. maja sproveli inspekcijski nadzor u Varevskoj ulici posle čega su sačinili zapisnik i Prekršajnom sudu podneli zahteve za pokretanje postupaka protiv kompanije “Ukras” i Aladina S, direktora firme.

Komunalni inspektor je u prijavi od Prekršajnog suda zatražio da se “Ukras” i odgovorno lice “oglase krivim i da im se izreknu maksimalne novčane kazne”.