Američka pevačica Lejdi Gaga izjavila je da je silovanje, usled kojeg je sa 19 godina ostala u drugom stanju, kasnije podstaklo njen “psihotični slom”.

U televizijskoj emisiji “Ja kog ne možeš videti” Opre Vinfri i britanskog princa Harija, o mentalnom zdravlju, Lejdi Gaga je rekla da je više godina pošto ju je silovao muzički producent, doživela “potpuni psihotični slom” (total psychotic break).

“Nekoliko godina nisam bila ista devojka”, kazala je 35-godišnja pevačica.Navela je da joj je kasnije dijagnostikovan posttraumatski stresni poremećaj, kada je otišla u bolnicu zbog hroničnog bola.

Dobitnica nagrada Gremi i Oskar kazala je da ju je muzički producent, na početku njene karijere, sprečio da izadje iz studija i pretio da će spaliti njenu muziku ako ne skine odeću.

Lejdi Gaga je odbila da objavi ime producenta kog optužuje za silovanje, rekavši da “ne želi nikada više da sretne tu osobu”.

Ona je 2014. godine prvi put javno rekla da ju je silovao producent, stariji 20 godina od nje, i da je taj zločin bio inspiracija za njenu pesmu “Swine” (Svinja) iz 2013. godine.