Leković je zamenik Gradskog pravobranioca od 2019. godine, a pre toga, od 2016. godine je bio načelnik Gradske uprave Novog Pazara. Pet godina je obavljao funkciju sekretara lokalnog parlamenta, a radio je i kao advokatski pripravnik i sekretar jedne osnovne škole.

Pravni fakultet završio je na Univerzitetu u Prištini 2002. godine, a pravosudni ispit položio je pet godina kasnije.

Milici Vukićević petogodišnji mandat zamenice Pravobranioca ističe 11. marta i ona neće biti ponovo predložena za tu poziciju.

Umesto nje, kandidat za novog zamenika Pravobranioca je Ljubo Vasić.

Vasić je diplomirao na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru, a u Gradskoj upravi radi od 2019. godine, u Službi za pružanje besplatne pravne pomoći i Odeljenju za vanredne situacije.

Pravosudni ispit položio je 2018. godine.

Na čelu Gradskog pravobranilaštva Novog Pazara od 2018. godine je Sabina Totić, a osim Lekovića i Vukićević, zamenik je i Samir Dražanin.

NOVI ODBORNICI

Pre početka sledeće sednice lokalnog parlamenta biće potvrđeni mandati novim odbornicima koji će popuniti mesta upražnjena nastala izborom izvršnih organa.

Tako će se u skupštinskim klupama sa liste “Evropski Novi Pazar – Rasim Ljajić”, umesto Nihata Biševca, Vahidina Melajca, Albina Šabotića i Latifa Đerleka, naći Amra Husović, Faruk Pašović, Marija Ćurčić i Enes Buhić.

Novi članovi Skupštine, predstavnici liste “Aleksandar Vučić – Novi Pazar ne sme da stane – Ivica Dačić”, biće Nenad Milutinović i Vladimir Veličković, umesto Nikole Jolovića i Vladimira Marinkovića.

Lokalni parlament trebalo bi i da konstatuje prestanak mandata odbornici Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Hanadi Hajdinović koja je podnela ostavku.