Ljajić je o formiranju vlasti u tim opštinama, kazao da su pregovori već počeli i da odbori SDPS imaju potpunu autonomiju u odabiru budućih partnera.

“Što se mene tiče ja sam dao sve što sam mogao za opštine u Sandžaku. Zauzvrat dobio sam nezahvalnost, a često i mržnju, bar od polovine biračkog tela”, rekao je on.

Upitan zašto se nije vratio u Vladu Srbije izjavio je da se ne može vratiti na poziciju koja je po političkoj težini manja od one koju je obavljao.

U Tutinu je najviše mandata 18 osvojila Stranka demokratske akcije Sandžaka, a po šest Stranka pravde i pomirenja (SPP) i koalicija Sandžačke demokratske partije i SNS.

U Sjenici su po devet mandata osvojile SPP i SDA Sandžaka, dok su po šest odborničkih mesta osvojile Sandžačka demokratska partija i Srpska napredna stranka, koje u toj opštini nisu formirale koaliciju.

Komentari (2)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 1. Amir says:

  Ti si najveca stetocina koju je Sandzak ikad imao. Sta radis po Beogradu, dodji ovde gde si ukrao vlast da vidis kako je ovde. Pricaju oni koji su u Beogradu imali kontakt sa tobom da imas obicaj da im kazes “sta ces dole!” Sram te bilo, dodji da vidis kako je ziveti u gradu od kojeg je gori samo Bujanovac i Presevo.

  4
  2
 2. Mirza says:

  Ko ce za tebe da glasa tamo gde nisi oteo sve institucije i gde mogu ljudi da zaposljavaju decu a da se ne javljaju tvom bratu i snahi. Ako oboje prodju test pismenosti , ja cu da glasam za tebe. Ti nisi zadovoljan.Jednom si ti rekao istinu da ti nije Beograda mogao bi da otvoris NVO.

  2
  1