“Zatim bi kosovsku policiju optužili da je teroristička i tako podstakli pobunu Srba na severu i opravdali vojnu intervenciju”, napisao je Malići na fejsbuku.

Prema njegovim rečima, ovo nije nepoznat scenario. “Ovako je organizovan masakr u kasarni u Paraćinu gde je u snu ubijeno pet vojnika Vojske Jugoslavije, a kao ubica optužen Albanac Aziz Keljmendi, koji je pronađen ubijen u šumi u blizini kasarne i za kojeg je rečeno da izvršio samoubistvo. Posle slučaja Paraćin, Slobodan Milošević je preuzeo punu vlast u Srbiji i započeo projekat uništenja Jugoslavije kako bi se stvorila velika Srbija”, napisao je on na Fejsbuku.

Dodao je da je sličan slučaj ubistva pet mladih Srba u kafiću “Panda” u Peći, za koje je, kako je naveo, i sam predsednik Srbije Alekandar Vučić “javno priznao da su ga organizovale srpske tajne službe da bi ga predstavile kao zločin OVK i time je proglasili je terorističkom i neoslobodilačkom organizacijom”.

Malići ocenjuje da je Banjska možda prilika da se rasvetli strategija insceniranja jezivih zločina.

Ako se to potvrdi u istragama, a prema njemu informacije i tragovi vode u tom pravcu, kosovska policija i obaveštajci će, verovatno u saradnji sa zapadnim, ostvariti veliku pobedu u razotkrivanju ovog jezivog zla sa rizikom po mir i bezbednost u regionu i šire, kaže između ostalog Malići.