On je za televiziju N1 rekao da bi najbolje bilo da na konstitutivnoj sednici Skupštine Grada Beograda niko ne napravi većinu i da se ide na nove izbore.

Marsenić je rekao da bi najgore bilo kada bi SNS napravila većinu uz pomoć “određenih preletača” i pomenuo nosioca izborne liste “Mi – glas iz naroda” za Beograd Aleksandra Jerkovića i “još jednu odbornicu”.

{Related:199318}

“Kad pogledate tog gospodina Jerkovića, vidite da on predstavlja sve ono što ne valja na političkoj seni – politički karijerizam bez pokrića i želja da se lični socijalni problemi rešavaju ulaskom u politiku”, ocenio je Marsenić.

Rekao je da se postavlja pitanje da li je svrsishodno izlaziti na izbore ako opozicija ne bi mogla da kontroliše birački spisak i ima ravnopravan tretman u medijima.

Na pitanje da li veruje u međunarodnu istragu decembarskih izbora, Marsenić je rekao da je Novi DSS protiv toga jer će “stranci uvek gledati svoje interese”.

Potpredsednik Novog DSS-a je rekao da će ta stranka nastaviti koaliciju sa POKS-om i boriti se “za odbranu Kosova i Metohije”.