Direktor Javnog komunalnog preduzeća “Gradska čistoća” Armin Mehović veruje da će njihova kompletna usluga biti povećana i na boljem nivou nego što je do sada bila.

“Za svaku promenu i poboljšanje treba malo vremena i strpljenja, ali vas uveravam da će biti bolje, jer 270 novih kontejnera nije mala brojka. To je dovoljno da zamenimo dotrajale, pojačamo neke lokacije i otvorimo nove na seoskom području, te da mnogim ljudima rešimo problem odnošenja smeća kolima do najbližeg kontejnera”, rekao je Mehović našem radiju.

On do jeseni očekuje pristizanje donacije Ministarstva zaštite životne sredine od 120 kontejnera i mašine čistilice, koju su dobili putem konkursa. Ranije im je grad Novi Pazar putem javne nabavke obezbedio 150 kontejnera, 30 betonskih kanti, 50 stubnih kanti i 60 zelenih boksova.

Mehović ističe da su neka od prigradskih naselja koja će dobiti kontejnere Bajevica, Lukare, Jošanica i Jukovača.

“Tamo se trenutno uopšte ne odnosi smeće, a slična situacija je i na putnim pravcima ka Belim Vodama, Deževi i Šaronjama. Trenutno imamo problem nedovoljnog broja kamiona za odnošenje smeća, ali smo u pregovorima za dobijanje još jedne donacije, pa verujem da ćemo i ovaj problem skorije rešiti”, rekao je Mehović.

On je pojasnio da je prošle nedelje nastao problem neodnošenja smeća sa nekih lokacija u gradu jer su četiri, od 10 kamiona smećara kojim raspolažu, bila u kvaru.

“To možemo da prepišemo maleru, ali jednostavno se dese kvarovi. Tokom i nakon bajramskih praznika radili smo samo sa šest kamiona, tako da nisu sve ulice mogle da budu opslužene, a dešavalo se i da od parkiranih vozila ili drva za ogrev na ulici, naš kamion nije mogao da prođe”, rekao je Mehović.

Komentari (1)

  1. Jusuf says:

    Evo ga prvi posao direktor. Ovaj je na celu Parking servisa godisnje pravio dobit po nekoliko hiljada eura a sad pominje malere. Ovo nam je Rasim postavio da resava urgentne probleme parkiranja.

    0
    0

Comments are closed.