Djordjević je za Betu rekao da je današnju sednicu Glavnog odbora Sindikata EPS-a inicirao Grčić koji je “ucenio ili kupio” predsednika sindikalne organizacije “Kolubara” Miodraga Rankovića kako bi razbio sindikat koji je nezadovoljan njegovim upravljanjem tom kompanijom.

“Glavni odbor ima 55 članova, od čega na današnjoj, fingiranoj sednici u Obrenovcu nije fizički bio prisutan 31 član. Tom skupu su prisustvovalo 24 člana i većina ih je bila ucenjena kao i Ranković koji je posle zbora u Kaleniću u maju ove godine smenjen zbog protesta protiv zaustavljanja gradnje termoelektrane ‘Kolubra B’ dok se ne utvrdi njena opravdanost “, rekao je Djordjević.

Sindikalna organizacija “Kolubara” saopštila je danas da je nakon protesta koje je organizovao Sindikat EPS-a na čelu sa Djordjevićem zbog odluke Grčića da radnicima ne isporuči plaćeni ugalj za predstojeću zimu saopštila da ne učestvuje u protestu.

U saopštenju se navodi i da je Glavni odbor radnika EPS-a održao sednicu sa 28 članova koji su jednoglasno doneli odluku o opozivu Djordjevića i izboru Radosava Krsmanovića iz sindikalne organizacije “Kolubara” iz Lazarevca.

Djordjević je rekao da Grčić zloupotrebljava Rankovića kako bi razbio sindikat i da bi prikrio malverzacije, korupciju i rasipništvo u EPS-u gde je samo za obnovu nameštaja u upravnoj zgradi potrošeno oko 33 miliona evra.

On je rekao da je netačno da radnici i članovi sindikata “Kolubare” danas nisu učestvovali u protestu i da ih je bilo oko 400, a da je jedan broj morao da radi da bi se obezbedilo redovno snabdevanje gradjana električnom energijom.

“Grčić je mnogo para potrošio na kupovinu prislušnih uredjaja, na hiljade bubica i kamera, pa pozivam predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra policije Aleksandra Vulina da ispitaju u koje se svrhe to upotrebljava i zašto je kupljen softver od oko dva miliona evra”, rekao je Djordjević.

Prema rečima Djordjevića Grčić je zaposlio mnogo bivših inspektora policije za plate od najmanje 200.000 dinara kako bi obavljali unutrašnju kontrolu i oni su odgovorni jedino njemu.

Djordjević je rekao da Grčić uz pomoć unutrašnje kontrole sprovodi torturu u EPS-u i kažnjava neposlušne radnike premeštanjem na najniža mesta po stepenu kvalifikacije.

Dodao je da mu nije stalo do funkcije predsednika sindikata jer ispunjava uslove za penziju, ali da neće odustati od borbe protiv protivzakonitog rasipanja državnog novca pod rukovodstvom Grčića.

On je ponovio da poziva nadležne institucije da provere sve javne nabavke i način zapošljavanja radnika u EPS-u jer broj radnika nekontrolisano raste.

//

 

Komentari (1)

  1. nn says:

    Care, lažeš ne sastavljaš

    0
    0

Comments are closed.