U obrazloženju odluke navodi se da je projekat Novog Pazara u grupi onih koji nisu razmatrani jer su “neblagovremeni, neuredni, nepotpuni, nisu u skladu sa odredbama javnog konkursa ili sadrže druge nedostatke”.

U lokalnoj samoupravi sa nam rekli da je Novi Pazar “blagovremeno aplicirao za sredstva za postavljanje video nadzora na deponiji Golo brdo”, a ukupna vrednost projekta iznosila je 271.400 dinara.

“Prijava je bila u svemu u skladu sa uslovima javnog konkursa, a razlozi zbog kojih Novom Pazaru nisu opredeljena sredstva nisu navedeni u preliminarnoj rang listi, te nam iz tih razloga nisu poznati”, navodi se u odgovoru.

Oni su dodali da je Novi Pazar od Ministarstva životne sredine ove godine već dobio sredstva za projekte pošumljavanja, zamene individualnih ložišta na čvrsta goriva, zamenu kotlova u Dvorani “Pendik” i izgradnju eko parkova.

Na konkursu Ministarstva dodeljeno je blizu 75 miliona dinara, a sredstva je dobilo 65 gradova i opština, među kojima je i Tutin, čiji je projekat za uklanjanje i sanacije divljih deponija podržan sa oko 600.000 dinara.

Od ostalih sandžačkih opština, Prijepolju je odobreno 3,8 miliona dinara, Priboju 2,1, a Novoj Varoši 1,6 miliona dinara.

Osim Novog Pazara, Ministarstvo je odbilo i projekat Opštine Sjenica.

Ranije ove godine, građani Novog Pazara ostali su bez mogućnosti da dobiju bespovratna sredstva za zamenu stolarije jer se lokalna samouprava nije prijavila na konkurs Ministarstva rudarstva i energetike.

Najavljeno je da će sledeće godine aplicirati.

Komentari (2)

 1. Mirsad says:

  Neka konkurisu za sredstva za obnovu stubica. Vi ste pisali za sta su potrosili nasih 40 hiljada eura i kako stubici ne rade a oni ih posle nesto napravise. Evo stubici ponovo ne rade a u rupama su neke cijevi. Neka kazu lopovi gde je nasih 40 hiljada eura.

  2
  0
 2. Edo says:

  Jel moguce da nema niko pismen u opstini da napise projektnu dokumentaciju 🙂

  2
  0

Comments are closed.