U njenoj biografiji navodi se da je završila Pravni fakultet u Beogradu 2003. godine, a da je tri godine kasnije položila pravosudni ispit.

Radila je kao advokatski pripravnik, dok je od 2006. godine do 2009. bila sudijski pomoćnik u Opštinskom sudu u Novom Pazaru. Za sudiju Osnovnog suda izabrana je 2010. godine, a od januara 2016. godine je na čelu Višeg tužilaštva.

Na konkursu Državnog veća tužilaca za izbor novog Višeg javnog tužioca imala je maksimalan broj bodova, 50 za ocenu dosadašnjeg rada i 20 za predloženi program organizacije i rada tog tužilaštva u narednom periodu.

Iako je na istom konkursu Edis Arifović, zamenik u Višem javnom tužilaštvu, imao najbolje ocene i bio prvi na rang listi za izbor šefa u Osnovnom tužilaštvu u Novom Pazaru, Vlada Srbije ga nije predložila za tu poziciju.

Prema nezvaničnim saznanjima, on bi mogao da bude postavljen za vršioca funkcije Osnovnog javnog tužioca koju od septembra prošle godine obavlja Fatima Dacić, pošto je šef tog tužilaštva Nermin Koškovac otišao u penziju.

Mandat šefovima tužilaštava traje šest godina.

Komentari (1)

  1. Partijsko pravosudje says:

    Da je Arifovic clan SNS a, bio bi sef viseg tuzilastva, ovako ne moze !

    2
    1

Comments are closed.