On je nakon sednice Stručno-operativnog tima kazao da je epidemiološka situacija i dalje nestabilna i zabrinjavajuća, ali da ima blagih pokazatelja da je dostignut maksimum u ovom talasu koji je, kako je rekao, gori nego onaj u letu prošle godine.

“Nismo uvodili nove mere, na snazi su one od prošle godine i one se moraju striktno poštovati. Molim građane da budu oprezni, a ugostitelje da poštuju mere, dobijamo žalbe da u lokalima nema rastojanja, dezo barijera. Jedan smo od retkih gradova koji je zabranio velika okupljanja i to je dalo rezultata”, istakao je Murić.

On je kazao da je tim usvojio zahtev Sindikata prosvetnih radnika da se od Ministarstva prosvete zatraži da sve srednje škole u Novom Pazaru pređu na onlajn nastavu.

“Dali smo i nalog da se prikupe podaci o broju zaraženih učenika u osnovnim školama i to ne samo iz državnih zdravstvenih ustanova, već i iz privatnih laboratorija i ordinacija. Imali smo inicijativu da i učenici od 5. do 8. razreda pređu na onlajn nastavu, ali smo od toga odustali. Analiziraćemo ove podatke, pa čemo, ako budu alarmantni, tražiti od Ministarstva i to”, dodao je Murić.

On je pozvao sve građane, a pogotovo mlade, studente i srednjoškolce, da se što pre vakcinišu i da na taj način “ispoštuju nauku i medicinu”.

Na naše pitanje o ukupnom broju vakcinisanih u Novom Pazaru i broju umrlih, a vakcinisanih, Murić je odgovorio da trenutno ne raspolaže tim podacima i da se obratimo zdravstvenim ustanovama.

Dodao je da ne poseduje ni podatak o broju inficiranih trudnica.

Komentari (2)

 1. Građanin says:

  Evo ga Murić, car, kralj, prvak skoka u dalj!
  O kojim merama ovaj priča, mislim da je pobrkao lončiće jer ne vidim ni jednu meru da je propisana, da se ista sprovodi i da se oni koji je ne poštuju sankcionišu.
  Nego ti nama reci šta ćemo za odgovornost uprave OB iz meseca juna prošle godine za totalni kolaps u organizaciji zbog čega je veliki broj naših građana ostao bez medicinske pomoći i brige? Odgovori nam takođe i na pitanje zašto su prošle godine respiratori mesecima stojali u magacinima van funkcije a trebali su uveliko da budu aktivni u mesecu junu prošle godine? Verovatno ste imali važnijih poslova oko izbora, ili grešim…?

  4
  0
 2. Mirsad says:

  Kad u Pazaru umire dnevno koliko u zemljama od 5-10 miliona ljudi ovi koji ceo zivot zive na nasim grbacama izlaze i kazu nam “dako nece vise.” Mera nema po lokalima a ovaj kaze treba da postuju mere, pa nateraj ih.

  1
  0

Comments are closed.