On je nakon sastanka sa predstavnicima policije, Prekršajnog suda i Centra za socijalni rad kazao da je ove godine bilo dosta manje žalbi ugostitelja na prisustvo prosjaka u lokalima, kao i da se taj problem svodi na nekoliko porodica iz grada koje se time bave.

“Ono što je jako važno je da policija nije utvrdila postojanje organizovanog prosjačenja već se time bavi nekoliko porodica čije aktere mi znamo i prema kojima se postupa u skladu sa zakonom. Naša borba usmerena je na roditelje koji zapostavljaju svoju decu i koriste ih u svrhu prosjačenja, ali to je jako složena procedura u okviru koje je potrebna čvrsta multisektorska saradnja”, rekao je Murić.

Dodaje da se problem prosjačenja može u potpunosti rešiti otvaranjem Prihvatilišta za decu i promocijom hraniteljstva u gradu na čemu će se aktivno raditi u narednom periodu.

“U toku je procedura za izdavanje građevinske dozvole za izgradnju Prihvatilišta u koji se mogu smestiti deca sa ulice, a onda započeti postupak protiv neodgovornih roditelja. Takođe, planiramo i da promovišemo hraniteljstvo u gradu i sa tim poduhvatom krećemo u narednim mesecima, a organizovaćemo i obuke za porodice koje pristanu da prihvate decu”, dodao je Murić.

Komentari (2)

 1. Amir says:

  E moj ti…prodji pored hotela Vrbak da vidis…i setalistem prodji da vidis sakupljace pomoci za decu iz cijele Srbije kako dolaze dva-tri puta nedeljno da ovde varaju i demek skupljaju pomoc za bolesnu decu. Pa oni stotine eura daju samo za putne troskove da 10 puta mesecno dodju do Pazara.Slabo ti i Nihad Bisevac setate carsijom.

  0
  0
 2. Mirsad says:

  Prodji Fevzija kroz pasaz Lucne srijedom ili subotom. Veceras imas 6-7 prosjaka.

  0
  0

Comments are closed.