„Nažalost, kao što verovatno i pretpostavljate, moram da se povučem sa turnira“, rekao je Nadal na konferenciji za novinare u Londonu.

Španska Marka je ranije danas prenela da je Nadal u meču četvrtfinala protiv Tejlora Frica zaradio rupturu trbušnog zida od sedam centimetara, što je i sam teniser večeras potvrdio.

„Imam rupturu mišića. Celog dana sam razmišljao koju odluku da donesem, ali nema smisla da igram ako želim da nastavim karijeru. Doneo sam odluku zato što ne mislim da ovako mogu da dobijem dva meča. Iz poštovanja prema sebi, ne želim da igram i da ne budem dovoljno konkurentan, a da pri tom pogoršam povredu“, rekao je 36-godišnji Nadal.

„Najvažnija je sreća, više od svake titule. Ne bih da rizikujem da me nema dva – tri meseca. Veoma sam tužan“, dodao je Španac.

Nadal je tokom četvrfinalnog meča protiv Frica morao da traži medicinski tajm-aut kako bi mu se ukazala pomoć, ignorisao je pozive iz njegovog boksa da preda meč i na kraju je dobio meč posle pet setova.

Nik Kirjos je tako bez borbe došao do svog prvog grend slem finala u karijeri, a sutra će posle duela Novaka Djokovića i Kamerona Norija saznati ko će mu biti protivnik u meču za trofej.

Komentari (1)

  1. Azen Vlašim kaže:

    Provalili ga ljudi, pa k’o veli: bolje ovde da se povučem, svakako nema bodova ove godine…

    0
    0

Comments are closed.