U policiji navode da su uhapsili J. A. (37), odgovorno lice “Centra za obrazovanje i stručno osposobljavanje” DOO Jagodina, B. D. (49), odgovorno lice Srednje škole “Nikola Tesla” iz Novog Pazara i A. D. (52), faktički odgovorno lice navedene škole, zbog sumnje da su izvršili krivično delo trgovina uticajem.

Na listi uhapšenih nalazi se i I.S. (71), odgovorno lice te srednje škole, osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja, dok se S.A. (40), M. A. (37), A. Đ. (38) i S.P (31), sa još dve ženske osobe (55, 27), terete za falsifikovanje isprave.

“Kako se sumnja, J. A. je u toku 2021. i 2022. godine, korišćenjem svog dugogodišnjeg poslvonog i prijateljskog odnosa, osumnjičenima B.D. i A.D. dala obećanje upisa novih učenika u Srednju školu “Nikola Tesla” iz Novog Pazara, da oni posreduju kod I.S. da se učenici S.A., M.A., A.Đ., S.P., kao i dve ženske osobe starosti 55 i 27 godina, bez ispunjavanja uslova propisanih zakonom, steknu diplomu srednje stručne spreme, obrazovnog profila medicinska sestra – tehničar i medicinska sestra – vaspitač”, navodi se u saopštenju.

Osumnjičenima J. A., B. D., A. D. i I. S. je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će sa S. A., M. A., A. Đ. i S. P., uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Komentari (3)

 1. PERA LOZAC says:

  да је само то, хиљаде диплома је фалсификовано

  14
  1
 2. Ja says:

  Treba početi sa čišćenjem od glave, pa polako i repovi bi došli na red. Zna se ko strada i niko nema tri čiste da započne odakle treba!

  4
  0
 3. TUTINAC says:

  SVE PO SERIJATU….

  3
  0

Comments are closed.