Radovi na izgradnji deonice od Požege do Duge Poljane kod Sjenice, na autoputu “Miloš Veliki”, svečano su “započeti” 20. marta 2022. godine, u jeku predizborne kampanje, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i nekoliko ministara, lokalnih zvaničnika, na desetine radnika sa teškim mašinama.

Vučić je najavio da će izgradnja te 54 kilometra duge deonice auto-puta, koji će povezati Beograd sa Jadranskim morem, koštati 1,7 milijardi evra, te da će radovi biti završeni za četiri godine.

“I Novi Pazar i Sjenica će biti povezani sa Beogradom, nadam se u budućnosti i sa Sarajevom i to će značiti potpuno novi život za sve ljude odavde. Za četiri godine ćemo sve ovo da završimo, danas dete od 10 godina, kada bude napunilo 14 godina, imaće auto-put da ide do Beograda”, poručio je tada Vučić.

Na polovini tog roka, kamp koji je, između Štavlja i Brnjice, izgrađen za smeštaj radnika i mehanizacije, napušten je.

Montažne barake su razmontirane, građevinaca, bagera i kamiona nema nigde, ostala je samo oborena tabla sa informacijama o radovima, kao i delovi ograde sa logom kineske kompanije CRBC, kojoj je poveren posao izgradnje.

Prema javno dostupnim informacijama, na izgradnji te deonice auto-puta nije se odmaklo ni od Požege, odnosno, nije se ni počelo.

Krajem avgusta prošle godine Vučić je obišao rekonstruisani put Raška – Novi Pazar i kazao kako veruje da će “za godinu i po dana krenuti izgradnja autoputa Požega – Duga Poljana – Boljare” i da će “videti” da se uradi i put od Duge Poljane do Novog Pazara.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić najavio je početkom godine da će do kraja septembra biti završena deonica “Miloša Velikog” do Pakovraće do Požege, te da bi tek nakon toga trebalo da počnu radovi od Požege ka Dugoj Poljani.

“Odmah krećemo da gradimo sa istom kompanijom Požega – Duga Poljana, prvu i desetu deonicu, kako bismo nastavili auto-put prema Crnoj Gori”, naveo je Vesić.

Komentari (1)

  1. NapreDNO says:

    Jos jedna velika laz ove vlasti u moru obecanja pred svake izbore !

    3
    0

Comments are closed.