“U vremenu koje dolazi taj jaz izmedju onih koji vladaju i realnog raspoloženja gradjana biće sve veći. Zato su prevremeni lokalni izbori način da se smire tenzije i da Novi Sad dobije skupštinu koja realno odražava raspoloženje njegovih gradjanki i gradjana”, poručio je Novaković, u pisanoj izjavi.

Novaković je rekao da je “jučerašnji sukob na mostu Slobode otpočeo tako što je lični prijatelj Miloša Vučevića i vlasnik firme Montop HRS Marko Bosanac Boske sa ledja prišao i mučki udario pesnicom u glavu jednog od prisutnih učesnika protesta”, kao i da je “reč o osobi koja je već osudjivana zbog nasilničkog ponašanja”.

Prema navodima Novakovića, “u novijoj političkoj istoriji Novog Sada ne postoji nijedan gradonačelnik koji se toliko poistovetio sa svojom strankom”.

“Umesto da ima najveću distancu prema vlastitoj stranci i da deluje ujedinjujuće i objedinjujuće, on stalno stvara tenzije i unosi razdor, otvoreno vredjajući gradjane koji ne misle kao njegova Srpska napredna stranka”, napisao je Novaković.

On je, uz ocenu da su u mandatu Vučevića “širom otvorena vrata organizovanom kriminalu”, poručio – prevremeni izbori u Novom Sadu ili stalni protesti.

Komentari (1)

  1. NV says:

    Moze lokalni izbori ,ali da ja budem gradonacelnik.Tu funkciju bih obavljala bez bilo kakve nadoknade.Primala bi I dalje svoju skromnu penziju,netrebaju mi cake ni putni troskovi posto zivim blizu samog centra.

    0
    0

Comments are closed.