Odeljenje za urbanizam i izgradnju Gradske uprave prošle godine izdalo je ukupno 11 građevinskih dozvola za izgradnju stambenih zgrada, a za prvih pet meseci ove još četiri.

Podaci tog Odeljenja pokazuju da će četiri višespratnice, koje će se ove godine graditi, biti ukupne površine preko 19.300 kvadrata, imaće 187 stanova i sedam lokala, a njihova ukupna predračunska vrednost je blizu 646 miliona dinara, odnosno, oko 5,5 miliona evra.

Ukupna površina 11 višespratnica, čija izgradnja teče od prošle godine, je preko 100.000 kvadratnih metara, imaće 745 stanova i 35 lokala i vredne su skoro 4,7 milijardi dinara, odnosno, skoro 40 miliona evra.

Komentari (6)

 1. Trajno unisten Pazar says:

  Unistise grad Novi Pazar sa ovom ludackom i neplanskom izgradnjom ovih nakaradnih zgrada koji zauzese svaki kvadrat zelene povrsine, i u zatvorima ima zelenih povrsina i setalista samo se u Pazaru sve pretvara u stambene zgrade !

  8
  0
 2. Neplanska izgradnja says:

  Kome ce se prodavati svi ti silni stanovi kada se trenutno izgradjuje preko 3.000 stanova ?!! Bice kao u Tutinu pa ce cene kvadrata sa 1.000 € pasti na 500 € po kvadratu jer ce biti mnogo veca ponuda od potraznje

  6
  1
 3. Pazarac says:

  Paraziti iz opstine zive od komunalija koje uzimaju poslednjih 10 godina od sumnjivih investitora, sta ce biti kad jednog dana stane izgradnja , hoce li ko odgovarati za ovo urusavanje grada i celih stambenih naselja gde novosagradjene zgrade direktno i trajno ugrozavaju sve okolne privatne kuce koje su sagradjene pre vise desetina godina ?!

  7
  0
 4. Emil says:

  Dok ima jos uvek Placeva u blizini grada Stan netreba kupovat.Mnogi iz Centra Grada odselise u Vojnice.Vise za normalne nema zivota u Centru.

  4
  0
 5. Amir says:

  Koliko je uzela SDP stranka za komunalije i hoce li napraviti bar trotoare u ulici Gojka Bacanina gde su dozvolili da se prave stotine stanova. Mozemo li da dobijemo trotoar ako ne mozemo garaze i parkinge i sire ulice?Pare od komunalija umesto u sire ulice otisle trutovima za plate i tako kupovinu glasova. Zaposli ga i cijela porodica glasa za tebe, a plata i njegovo izdrzavanje na teret gradjana.

  4
  0
 6. Grad seljackih dosljaka says:

  Pazar je davno puko’ grad, naselila ga seljadija iz okolnih brda i planina tako da ovde normalnom coveku nema zivota, politicari koji sebe nazivaju “Pazarcima” a inace su seljackog porekla su glavni rusitelji nekada mirnog i lijepog Pazara !

  2
  0

Comments are closed.