Novo pripremno ročište zakazano je za 18. septembar, a iz Višeg suda su naveli da je do odlaganja došlo jer je branilac jednog od optuženih podneo molbu za odlaganje zbog zdravstvenih smetnji njegovog branjenika.

Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru podiglo je prošlog septembra optužnicu kojom se Emrah L. tereti da je počinio krivično delo teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna od najmanje 10 godina do doživotnog zatvora. Kako je u bekstvu, u oktobru je predloženo da mu se sudi u odsustvu, a sva zakazivana pripremna ročišta su odlagana.

Podsećamo da je Viši sud u Novom Pazaru pokušao da se proglasi nenadležnim za suđenje optuženim, ali je Vrhovni kasacioni sud njihov zahtev odbio.

Optužnicom su obuhvaćeni i M.A. i Đ.R. iz Sjenice koji se terete za pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela.

Emrah L. je okrivljen da je 6. avgusta 2021. godine pucao i sa četiri hica pogodio Hamidovića dok se, u društvu supruge i deteta, šetao centrom Sjenice, nakon čega je pobegao u nepoznatom pravcu.

Policija je za njim raspisala međunarodnu poternicu, a zbog sumnje da mu je pomogao da ilegalno pređe granicu sa Crnom Gorom i napusti Srbiju uhapsila R.Đ. iz Sjenice.

Hamidoviću, pogođenom u grudi, rame i nogu, ukazana je pomoć u novopazarskoj Opštoj bolnici, a zbog pogoršanja stanja transportovan je u Klinički centar u Kragujevcu gde je nakon nekoliko dana preminuo.

Bio je član Stranke pravde i pomirenja, kao i osnivač “Sjeničkih novina”, a sumnja se da je zbog pisanja te Fejsbuk stranice došlo do sukoba sa okrivljenim.