On je radiju Sto plus rekao da je tada pretrpeo veliki duševni bol, golgotu i da je diskreditovan putem lokalnih i nacionalnih medija, kao jedan od najvećih prestupnika.

Mediji su tada izveštavali da je ovaj novopazarski lekar prekršio meru samoizolacije, odnosno da je počinio krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije, jer nakon povratka iz inostranstva nije boravio u kućnom nadzoru, već je došao na odeljenje otorinolaringologije da radi.

“Tada sam uhapšen na poslu, proveo sam osam sati u kombiju pre nego što su me saslušali i nakon toga mi je određen kućni pritvor do tri meseca. U kućnom pritvoru sam bio 22 dana, znajući od samog početka da nisam kriv, da sam uradio sve kako treba i da se na pravdi Boga protiv mene digla hajka”, rekao je Badić.

On ističe da je epilog ovog slučaja to što je u julu prošle godine tužioc, nakon godinu i po dana suđenja, posle šest ročišta i pet tužioca, odustao od njegovog daljeg gonjenja, da je tada oslobođen svih tužbi i da su mu isplaćeni sudski troškovi za taj proces.

Badić je podsetio da ga je početak epidemije korona virusa zatekao pre dve godine u Nemačkoj, gde je sa porodicom bio na odmoru kod rođaka, a da se u Srbiju vratio pre nego što je tada, 15. marta 2020. godine, stupilo na snagu vanredno stanje.

“U zemlju sam ušao oko 19.30 časova, a predsednik je u 20 časova saopštio da je u Srbiji uvedeno vanredno stanje. Pitao sam tada carinike i graničnu policiju da li se mera samoizolacije odnosi i na mene, a oni su mi odrečno odgovorili, jer ne dolazim iz Severne Italije i Južnog Tirola. Svestan vanrednog stanja, javio sam se na posao čim sam stigao, sa namerom da prekinem godišnji odmor i da budem uz kolege u teškoj situaciji koja je tada zadesila ceo svet”, rekao je Badić.

Dodaje da ga je tada načelnik poslao u Zavod za javno zdravlje, gde su mi nakon provere pasoša usmeno rekli da ne treba da bude u samoizolaciji, pa čak i sanitarni inspektor koga je telefonom kontaktirao.

“Međutim, neiskustvo me je skupo koštalo, jer sam sa svima usmeno kontaktirao, bez dobijanja ikakvog rešenja ili papira o svemu tome. Na kraju sam na sudu sve dokazao, ali je ostala bol zbog nepravde i dalje. To što mi se tada dogodilo mislio sam da je gotovo nemoguće da se desi u jednoj evropski- pravnoj državi, ali očito da je moguće”, rekao je Badić.