On je na konferenciji za novinare rekao da je praksa da se sredstva namenjena obnovi verskih objekata uplaćuju crkvama i verskim zajednicama i da je IZ u Srbiji trebalo da bude stavljena u njihov rang, jer ima kapacitete da se bavi takvim pitanjima.

Sredstva za rekonstrukciju jedne od najlepših džamija u Srbiji obezbedili su Ministarstvo turizma i omladine (56 miliona dinara) i Grad Novi Pazar (11,1 miliona), a sredinom maja ministar Husein Memić i gradonačelnik Nihat Biševac potpisali su sporazum o saradnji sa predsednikom Mešihata IZ u Srbiji Mevludom Dudićem.

Pre par dana iz lokalne samouprave najavili su da su raspisali tender za izbor kompanije koja će izvoditi radove.

Numanović je kazao da su ta sredstva obećana IZ, ali da su uplaćena lokalnoj samoupravi i da je to “pokušaj organizovane kriminalne grupe, koja ima upliv u vlast Novog Pazara, da se približi IZ trgovinom uticajem”.

“Jasno je da se radi o lažnoj katarzi grupacije koja godinama kroz javni diskurs, nestipendiranje učenika Medrese, neizdavanje dozvola i sabotiranje IZ i vernika dokazala da želi njeno grubo rušenje. Znamo da SDP (Sandžačka demokratska partija) upravlja institucijama gde ima vlast ucenama, nesporna je želja da isto to radi kako bi ovladala i IZ”, poručio je Numanović.

On je dodao da je još veći problem što su sredstva namenjena restauraciji Altun-alem džamije “poverena licu koje je osuđeno uslovno na godinu dana zatvora zbog nameštanja javnih nabavki”.

Numanović je ocenio da je IZ u Srbiji snažna i stabilna, te da veruje da će prepoznati te “zlonamerne političke tendencije i odbraniti se od njih”.

Iz Islamske zajednici u Srbiji još uvek se nisu oglasili ovim povodom.

Bošnjaci da se prijave na konkurs za policajce

Numanović je pozvao Bošnjake, Aškalije, Rome i pripadnike drugih nacionalnih manjina da se prijave na nedavno raspisani konkurs Ministarstva unutrašnjih poslova za prijem novih policajaca.

On je istakao da nacionalna struktura zaposlenih u državnim organima u Sandžaku ne odgovara nacionalnoj strukturi stanovništva i da bi njeno popravljanje bio jedan od prvih koraka vraćanja poverenja Bošnjaka u državne institucije.

Komentari (4)

 1. Senko says:

  Koliko je ulozeno u manastir Sopocani a koliko u islamske verske objekte za vreme dok je Rasim Ljajic vladao i vlada ministarstvom turizma?

  3
  3
 2. Nijaz says:

  U Sopoćanima su od sredstava Ministarstva (a preko Grada Novog Pazara) – napravljeni toaleti za posetioce manastira

  2
  0
 3. Mirsad says:

  Samo bi jos trebalo da se imami biraju na Hadzetu u kafanama, ko sto se biraju profesori i doktori.

  3
  1
 4. Gradjanin says:

  Dudicu treba da trazis od Vucica da se IZ uplate sredstva . Ako ne, obnovicemo i Altun Alem kao sto smo i sve dzamije obnovili . Nikakvu saradnju sa SDP-om i nisi trebao da primas onog sto je gradio karijeru skakanjem i potvorom na imame. Vriskao je na rahm.Zukorlica, skakao na efCrnovrsanina i Muratovica a sad zivot posvecuje radu za IZ. Sramota.

  1
  1

Comments are closed.