U obrazloženju odluke o obustavi postupka navodi se da je tenderska komisija zaključila da je, nakon preispitivanja potrebe naručioca za proširenjem predmeta javne nabavke, svrsishodnije da se ona realizuje u narednom periodu, kada se za to steknu uslovi.

“Naručilac pri izradi konkursne dokumentacije nije imao uvid u potrebe javnih preduzeća i ustanova za oglašavanjem, koje su u međuvremenu postale poznate, što ima za posledicu promenu sadržine konkursne dokumentacije u pogledu obima i vremenskog perioda ugovaranja predmetnih usluga”, stoji u obrazloženju.

Podsećamo da je dokumentacijom obustavljenog tendera od ponuđača traženo da ima minimum 79 dvostrano orijentisanih displeja, dimenzija 90 sa 120 centimetara, napravljenih od aluminijuma sa čeličnom konstrukcijom, instaliranih u nizovima i usmerenih ka kolovozu i trotoarima.

Pored toga, lokalna samouprava precizirala je i na kojim lokacijama moraju biti displeji i to minimum 48 u Ulici Stefana Nemanje, 10 u Ulici AVNOJ-a, devet u Ulici 28. novembra, a 12 na Trgu Isa-bega Isakovića.

Prema našim saznanjima, tako definisane tenderske uslove mogla je ispuniti samo jedna firma u čijem vlasništvu se nalaze displeji na tim lokacijama.

Na naša pitanja zbog čega su planirali da displeje zakupe na godinu dana, za koje potrebe su im neophodni i zašto su tako definisali uslove, iz lokalne samouprave nisu odgovorili.

Komentari (2)

 1. Amir kaže:

  Bravo ! Samo napred , da imate stranku za vas bih glasao. Samo uhodite lopove kad nemamo drzavne organe i sposobnu opoziciju za to.

  4
  0
 2. Građanin kaže:

  Samo jako!
  Osujećeni su, hahahahahaha…ni milo mi nije. 🙂

  3
  0

Comments are closed.