Oni su predložili da lokalni parlament pokrene inicijativu da Srbija prizna genocid u Srebrenici i da negiranje tog zločina bude krivično delo, izvrši provera validnosti diploma funkcionera i svih zaposlenih u lokalnoj samoupravi, da se raspravlja o realizovanim infrastrukturnim projektima, kao i reorganizaciji mesnih zajednica.

Kako nijedan predlog nije dobio podršku vladajuće većine, šef odborničke grupe SDA Sandžaka Ahmedin Škrijelj poručio je sa skupštinske govornice da SDA Sandžaka ne vidi svrhu učestvovanja u radu lokalnog parlamenta koji “konstantno ne prihvata njihove konstruktivne predloga i ne želi da rešava ključne probleme”.

Skupština Novog Pazara nastavila je rad raspravom o izmenama i dopunama planova generalnih regulacija za nekoliko naselja, a na dnevnom redu naći će se i izmene odluke o utvđivanju doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta.

Odbornici će odlučivati i o predlogom o promeni naziva Hale sportova “Izudin Šušević” u “Doguš Novi Pazar Sports Academy”.

Odbornička grupa “Za evropski Novi Pazar – Rasim Ljajić” predložila je pokretanje inicijative da ime Izudina Šuševića ponese osnovna škola koja će biti izgrađena u Šutenovcu.

Komentari (1)

  1. U pravu su ljudi kaže:

    Svi predlozi SDA su bili na mestu !

    3
    1

Comments are closed.