U nizu od 10 zahteva, traži se i smena svih direktora i organa upravljanja u javnim preduzećima i imenovanje privremenih organa koji bi bili sastavljeni od po jednog predstavnika svih odborničkih grupa u gradskoj skupštini.

Sličan scenario traži se i po pitanju imenovanja novih saveta mesnih zajednica, privremene komisije za internu reviziju i budžetsku inspekciju, kao i jedinice civilne zaštite.

Odbornici te partije zahtevaju i sprovođenje odluka koji je lokalni parlament ranije usvojio, a koji se odnose na sprovođenje javnog konkursa za izbor lokalnog ombudsmana, izradu programa zaštite životne sredine od 2021. do 2023. godine i realizaciju projekta stomatološke ordinacije za osobe sa invaliditetom.

Od lokalnih vlasti zatraženo je i podnošenje izveštaja o stanju životne sredine, kao i naknada štete građanima od ovogodišnjih poplava.

Šef odborničke grupe SDA Sandžaka Ahmedin Škrijelj kazao je da je ovo “poslednji pokušaj” te partije da putem institucija reše probleme u gradu koje je, kako je rekao, stvorila vladajuća većina.

“Ako ovo ne urodi plodom, pokušaćemo vaninstitucionalno i putem građanske neposlušnosti”, rekao je Škrijelj.

Na pitanje radija Sto plus da li će odbornici te partije prisustvovati narednoj sednici lokalnog parlamenta, Škrijelj je odgovorio da svaki njihov budući rad zavisi od odgovora vlasti na predate zahteve.

Komentari (1)

  1. Senko says:

    Obecajte da ako dodjete na vlast ipsred opstine se nece parkirati privatna vozila vasih finansijera i clanova porodica vasih istaknutih clanova.

    0
    0

Comments are closed.